Policlínica Gipuzkoa offers patients and their families the most comfortable, pleasant and fastest recovery during hospitalisation.

Διεθνεις ασθενεις

Η Πολυκλινική Gipuzkoa βρίσκεται σε προνομιακή θέση στην πόλη Σαν Σεμπαστιάν εντός των συνόρων του Τεχνολογικού Πάρκου της πόλης. Πρόκειται για ένα πρότυπο ιδιωτικό νοσοκομειακό κέντρο της Ισπανίας, χάρη στις εξαιρετικές υπηρεσίες της, την άνεση και το επαγγελματικό της πρεστίζ.

Πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών — ο πρώτος σπινθηρογράφος της Ισπανίας χρησιμοποιήθηκε στην Πολυκλινική μας—, σήμερα διαθέτει τις πιο σύγχρονες χειρουργικές και διαγνωστικές εγκαταστάσεις, καθώς και τις κύριες πιστοποιήσεις ποιότητας υπηρεσιών υγείας που χορηγούνται στην Ευρώπη, ένα από τα πιο απαιτητικά συστήματα διασφάλισης ποιότητας του κόσμου.

Η Πολυκλινική Gipuzkoa θέλει να προσφέρει στους ασθενείς της και τις οικογένειές τους τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη και ευχάριστη ανάρρωση κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο μας.

Για το λόγο αυτό, οργανώνουμε εκ μέρους των ασθενών μας και των συνοδών τους το ταξίδι μέχρι το Σαν Σεμπαστιάν και την Πολυκλινική Gipuzkoa από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, και ρυθμίζουμε το ζήτημα της διαμονής τους στην πόλη μας βοηθώντας τους να επιλέξουν κατάλυμα και να κάνουν τις απαραίτητες μετακινήσεις.

Εφόσον το χρειάζεται ο ασθενής, προσφέρεται και υπηρεσία μετάφρασης.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η Πολυκλινική Gipuzkoa διαθέτει Πιστοποιητικά Ποιότητας ISO 9001-2008 στους ακόλουθους τομείς:

 • Ακτινολογία και Απεικόνιση
 • Επείγοντα 24 ώρες
 • Καρδιοχειρουργική
 • Αιμοδυναμική
 • Χειρουργεία
 • Αποστείρωση
 • Εργαστήριο Κλινικών Αναλύσεων
 • ΜΕΘ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
 • Εισαγωγή Ασθενών
 • Μονάδες Νοσηλείας

Επίσης, έχουμε πιστοποίηση από το European Cardiovascular & Thoracic Surgery Institute of Accreditation για την πραγματοποίηση καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων σε ενήλικες.

ΟΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Γενικός Διαγνωστικός Έλεγχος

Στα πλαίσια της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών, η Πολυκλινική Gipuzkoa διαθέτει ένα Πρόγραμμα Προσωποποιημένου Διαγνωστικού Ελέγχου, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για την αξιολόγηση της υγείας του ασθενούς. Συμπεριλαμβάνει επίσης, ειδικές εξετάσεις σε επτά τομείς: στήθος, εμμηνόπαυση, προστάτης, οστεοπόρωση, καρδιά, αγγεία και εξετάσεις για αθλητές.

Σε αυτήν την κατηγορία, η πιο διαδεδομένη υπηρεσία μας είναι η Διαγνωστική Εξπρές: μια πλήρης αξιολόγηση της υγείας του ασθενούς μέσα από εξετάσεις που γίνονται μέσα στην ίδια ημέρα, ώστε σε λίγες μόνο ώρες να έχουμε μια πλήρη εικόνα της γενικής υγείας του.


Καρδιολογικό τμήμα: Διαγνωστικές εξετάσεις, Αιμοδυναμική, Ηλεκτροφυσιολογία, Καρδιοχειρουργική, Αποκατάσταση της καρδιακής λειτουργίας

Στον τομέα της Καρδιολογίας εργάζονται μια ομάδα επαγγελματιών διαφορετικών ειδικοτήτων, οι οποίοι λειτουργούν με συντονισμένο τρόπο. Η Πολυκλινική Gipuzkoa έχει ένα πρωτοποριακό τμήμα καρδιολογίας σε εθνικό επίπεδο, καθώς προσφέρει διάφορες υπηρεσίες όπως η κλινική καρδιολογία, η καρδιοχειρουργική, η αιμοδυναμική, η πρόληψη, η καρδιαγγειακή απεικόνιση, καθώς και μονάδα καρδιακών αρρυθμιών.

Για κάθε μια από τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το τμήμα της καρδιολογίας χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες τεχνικές και ιατρικό εξοπλισμό:

 1. Καρδιοχειρουργική, με πάνω από 400 επεμβάσεις το χρόνο με μηχανή εξωσωματικής κυκλοφορίας, με έμφαση στη χρήση της κερκιδικής αρτηρίας με ενδοσκοπική αφαίρεση, για την τοποθέτηση bypass. Οι υπηρεσίες ολοκληρώνονται με την Αποκατάσταση της Καρδιακής Λειτουργίας, η οποία επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει καλύτερα και γρηγορότερα στην καθημερινότητά του.
 2. Στο τμήμα της Αιμοδυναμικής πραγματοποιούμε πάνω από 2.000 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις και καθετηριασμούς το χρόνο, με κερκιδική προσπέλαση σε πάνω από 85% των περιπτώσεων. Διαθέτουμε ένα πρόγραμμα πρωτογενούς αγγειοπλαστικής για όλα τα τμήματα της Gipuzkoa και εφαρμόζουμε μη επεμβατικές θεραπείες της μεσοκολπικής επικοινωνίας
 3. Όσον αφορά στην πρόληψη, διαθέτουμε υπηρεσία καρδιολογικών εξετάσεων, με μονάδα όπου διεξάγονται τεστ κοπώσεως με τον πλέον εξειδικευμένο νοσοκομειακό εξοπλισμό απεικονιστικής διάγνωσης.
 4. Διαθέτουμε, επίσης, ομάδα Ήλεκτροφυσιολογίας, η οποία εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους και εκτομές με χρήση ραδιοσυχνοτήτων.
 5. Μονάδα Απεικόνισης, όπου εργάζονται καρδιολόγοι και ακτινολόγοι του νοσοκομείου, με στόχο την καρδιαγγειακή διάγνωση: διαθέτουμε μαγνητικό τομογράφο NMR τελευταίας τεχνολογίας και αξονικό τομογράφο 64 τομών.

Τμήμα Ουρολογίας: Ρομποτική χειρουργική Da Vinci για τον καρκίνο του προστάτη

Νεφροπάθειες, αντιμετώπιση καλοήθη προστάτη με Greenlight Laser, καρκίνος του προστάτη ή της ουροδόχου κύστης με ρομποτική χειρουργική Da Vinci, ακράτεια ούρων, λιθίαση του ουροποιητικού, στυτική δυσλειτουργία ή ανδρική υπογονιμότητα, είναι μερικές από τις παθολογίες που αντιμετωπίζει το Τμήμα Ουρολογίας της Πολυκλινικής.

Για το σκοπό αυτό, διαθέτει τις πιο ακριβείς διαγνωστικές εξετάσεις και τις πιο αποτελεσματικές ιατροχειρουργικές θεραπείες, όπως μαγνητική τομογραφία, σπινθηρογράφο, διορθική υπερηχογραφία με κατευθυνόμενη-στοχευμένη βιοψία ή αποκατάσταση του πυελικού εδάφους, μεταξύ άλλων. Η Πολυκλινική είναι ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο για την αφαίρεση νεφρών που προορίζονται για μεταμόσχευση.


Τεχνητή Γονιμοποίηση

Η Μονάδα Τεχνητής Γονιμοποίησης προσφέρει θεραπείες κατά της υπογονιμότητας ώστε να επιτύχει τη γονιμοποίηση μέσω τεχνικών όπως ο χειρισμός των γαμετών. Η Μονάδα εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνικές, μεταξύ των οποίων:

 • Τεχνητή σπερματέγχυση (IA)
 • Εξωσωματική γονιμοποίηση (FIV)
 • Ενδοκυτταρική έγχυση σπερματοζωαρίου (ICSI)

Τραυματολογία: Επεμβάσεις στη λεκάνη, τον ώμο, το γόνατο, την παλάμη και το πέλμα

Το Τμήμα Τραυματολογίας της Πολυκλινικής έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση τραυματισμών στις αρθρώσεις, μέσω αρθροσκόπησης στο γόνατο, τον ώμο και τον αστράγαλο, καθώς και στην τοποθέτηση προσθετικών μελών και την ιατρική περίθαλψη θυμάτων τροχαίων ή εργατικών ατυχημάτων.

Αρχικά, μέσω μιας κλινικής εξέτασης και, εφόσον στη συνέχεια είναι απαραίτητο, μετά από έναν υπέρηχο ή μια μαγνητική τομογραφία με τον τελευταίας γενιάς εξοπλισμό μας, φτάνουμε σε μια ξεκάθαρη διάγνωση κατά την οξεία φάση του τραυματισμού, με βάση την οποία καθορίζεται η θεραπεία —αποκατάσταση ή χειρουργείο— η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί για τη θεραπεία του ασθενούς, με ιδιαίτερη έμφαση στις θεραπείες με λέιζερ.

Περίπου το 95% των τραυματισμών λύνονται αποτελεσματικά με αρθροσκοπικές χειρουργικές τεχνικές ημερήσιας νοσηλείας, που αφήνουν ελάχιστες ουλές.

Επίσης, η Πολυκλινική είναι πρωτοπόρος στη χορήγηση αυξητικών παραγόντων, σε περίπτωση που αυτό απαιτείται λόγω του τραυματισμού ή του χειρουργείου.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε η Μονάδα Διαδερμικής Χειρουργικής Πέλματος, η οποία μας επιτρέπει να διορθώσουμε, με επέμβαση ημερήσιας νοσηλείας και μέσα σε λίγα λεπτά, επίπονες και αντιαισθητικές παραμορφώσεις του πέλματος —κάλους, ονυχογρύπωση, πόνους στο μετατάρσιο ή τον αστράγαλο—, με τοπική αναισθησία και ελάχιστες ουλές. Ο τραυματισμός διορθώνεται χωρίς πόνο για τον ασθενή, ο οποίος μπορεί σύντομα να επιστρέψει στην καθημερινότητά του.


Οφθαλμολογία. Χειρουργική με Excimer laser

Στο Τμήμα Οφθαλμολογίας της Πολυκλινικής Gipuzkoa θα βρείτε την τελευταία τεχνολογία χειρουργικής με λέιζερ για τη διόρθωση της Μυωπίας, της Υπερμετρωπίας, του Αστιγματισμού, καθώς και χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη, βλεφαροπλαστικής και πρεσβυωπίας. Επιπλέον, διεξάγονται οφθαλμικές επεμβάσεις και αντιμετωπίζονται παθήσεις όπως η πρεσβυωπία, η οφθαλμική υπέρταση, προβλήματα του αμφιβληστροειδούς, ερεθισμός των ματιών, επιπεφυκίτιδα κτλ.

Οι χειρούργοι-οφθαλμολόγοι μας έχουν πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, προσφέροντας ένα υψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών.


Πλαστική Χειρουργική

Ο βασικός στόχος της αισθητικής χειρουργικής είναι να ανακτήσει ο ασθενής την αυτοπεποίθησή του και να αισθάνεται καλά με το σώμα του. Στην Πολυκλινική Gipuzkoa, βελτιώνουμε την εικόνα του ασθενή και την κάνουμε πιο ελκυστική. Για το σκοπό αυτό διαθέτουμε τα πιο σύγχρονα τεχνικά και τεχνολογικά μέσα.

Ανάπλαση προσώπου με χρήση CO2 laser στα βλέφαρα και/ή για την αντιμετώπιση ρυτίδων, αύξηση ή μείωση στήθους με μικρή ουλή και λιποαναρρόφηση με υπερήχους —η οποία μας επιτρέπει να εξάγουμε μεγαλύτερο ποσό λίπους με έναν τρόπο λιγότερο επιθετικό για τους ιστούς, με εξαιρετικά αποτελέσματα σε περιοχές παραδοσιακά δύσκολες για την εφαρμογή της λιποαναρρόφησης όπως η λεκάνη ή το στήθος—, είναι μερικές από τις θεραπείες που προσφέρει το Τμήμα Πλαστικής, Αισθητικής και Αναπλαστικής Χειρουργικής της Κλινικής μας.

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής μπορεί να δει μια προσέγγιση του τελικού αποτελέσματος της επέμβασης μέσω του Ψηφιακού Συστήματος Ανάλυσης Προσώπου και το Corporal Mirror.